Eerste hulp bij opvoeden van uw hond

Een puppy in huis nemen is natuurlijk hartstikke leuk, maar deze hond moet ook opgevoed worden. Er zijn een aantal basisregels die u in acht kunt nemen bij de opvoeding van uw nieuwe huisdier. Hierdoor zullen u en je nieuwe familielid de eerste weken niet als zwaar, maar juist als leuk en leerzaam ervaren.

hond-opvoedenGeduld is een schone zaak

Het is allereerst belangrijk dat u regels vaststelt en dat u deze vervolgens niet meer verandert. Anders raakt uw dier in de war. Als u uw hond wilt afleren om te bedelen om eten en u stopt hem toch zo nu en dan iets toe, dan zal hij niet begrijpen dat hij niet mag bedelen. Verder is het belangrijk dat u geduldig blijft. Honden voelen emoties haarscherp aan, dus als u gefrustreerd raakt dan zal uw huisdier dit opmerken en van slag raken. De trainingssessies die u samen houdt moeten plezierig blijven, dus ga niet eindeloos door, ook niet als de hond er nog plezier in heeft. Beloon uw puppy op de juiste momenten, anders zal de hond iets op een verkeerde manier aanleren.

Zindelijk maken

Het is goed voor de hond om minimaal twee keer per dag te wandelen tot hij moe is. Je dier krijgt op die manier een voldaan gevoel en zal minder vervelend worden. Neem ook zeker de tijd om plezier met hem te maken, want dat zal de band met uw hond versterken. Als uw puppy nog niet zindelijk is, is het belangrijk dat u het huis goed schoon maakt. Als uw hond namelijk geurtjes van achtergebleven urine of ontlasting ruikt, zal dit hem stimuleren om van die plek weer gebruik te maken.