Heeft je hond vlooien?

Heeft je hond vlooien?

Denk je dat je hond vlooien heeft? erg vervelend en ook nog een gevaarlijk want het lijken misschien onschuldige kleine beestjes die alleen wat jeuk veroorzaken maar ze kunnen erg nadelige gevolgen hebben voor je dier!

vlooien hondNiet elke hond reageert op dezelfde manier op vlooien. Het kan zijn dat je dier allergisch is voor het speeksel van de vlo. De huid wordt dan erg rood en de jeuk is extra heftig. Om een dergelijke reactie te krijgen hoef je niet tientallen vlooien te hebben maar één kan al genoeg zijn. Ook kunnen de vlooienbeten ontsteken waardoor je nog verder van huis bent. Ook de overdracht van bacteriën is mogelijk, de vlooien springen namelijk dier naar dier.

Wat kan er gebeurden?

Wanneer een hond veel vlooien heeft nemen deze veel zijn van bloed. Dit kan leiden tot bloedarmoede. Zeker bij jonge pups kan dit ervoor zorgen dat ze verzwakt raken.

De vlo draagt vaak lintworm eitjes met zich mee. Honden die hun vacht likken en een vlo binnen krijgen hebben dus de kans om een lintworm. Het is ook mogelijk dat deze lintwormen zich vestigen in de mens maar de kans hierop is erg klein.