Hond verzekeren of niet?

Honden zijn leuk en brengen een vaak liefde en geluk in een huishouden. Maar ze zijn, evengoed als mensen, vatbaar voor ziekten en kunnen ongelukken krijgen. Bij het kopen van een dier zijn dit zaken om vooraf mee te nemen want je wilt niet op onverwachte momenten voor hoge kosten komen te staan.

hondenverzekering-wel-of-nietDierenarts is niet goedkoop

Veel mensen twijfelen vaak of zij een verzekering moeten afsluiten voor hun dier. Het is immers een extra kostenpost per maand of per jaar. Maar die extra kostenpost kan wel eens snel terugverdiend zijn want je weet van te voren nooit of je hond last krijgt van bijvoorbeeld zijn gewrichten of organen. Mocht de hond ziek worden dan ga je natuurlijk meteen naar de dierenarts en die is niet goedkoop. Als je de kosten zelf moet betalen dan kunnen die kosten al snel behoorlijk oplopen.

Met een verzekering goed voorbereid

Vaak wordt gedacht dat alleen bepaalde rassen veel ziek worden. Zo staan buldogs er om bekend dat zij door hun bouw sneller last kunnen krijgen van hun gewrichten. Maar ook gewone honden kunnen op de meest onverwachte momenten iets oplopen. Net als mensen kunnen ze iets breken of erger, kunnen zij een terminale ziekte krijgen. Buiten het leed zijn de kosten die daarbij komen kijken niet te onderschatten. Een verzekering is daarom het minste dat je jezelf en je huisdier cadeau kan doen zodat eventuele kosten gedekt zullen zijn en dus geen reden voor extra stress.