Inentingen hond verzekerd?

Bij het nemen van een hond komen meer kosten kijken dan alleen de aanschaf. Heb je een puppy gekocht bij een fokker dan zal de hond waarschijnlijk pas worden meegegeven nadat hij een serie aan kuren en inentingen heeft gehad. De kosten die de fokker hiervoor heeft gemaakt zullen in de koopprijs van de hond zijn meegenomen.

Standaard behandelingen vaak niet verzekerd

inentingen-hondAls je een hond hebt die niet is ingeënt en dit alsnog wilt doen dan kunnen de kosten je misschien onaangenaam verrassen. Je kan dan kiezen om eerst een speciale hondenverzekering te nemen zodat je de kosten voor het inenten kan verhalen op de verzekering. Voordat je dit doet is het zaak dat je informeert of de inentingen wel verzekerd zijn want sommige verzekeraars sluiten de standaard behandelingen zoals, ontwormen en het voorzien van de benodigde inentingen, volledig uit.

Optie tot bij-verzekeren

Verzekeraars die inentingen in de basisverzekering niet vergoeden bieden meestal de optie om bij te verzekeren. Je betaalt dan een paar euro per maand meer voor de totale verzekering. Een basisverzekering voor de hond heb je al voor 10 euro per maand. De kosten voor inentingen variëren per dierenkliniek. Een combinatie van de meest voorkomende inentingen zoals die voor kennelhoest, hondsdolheid en leptospirose, zijn bij elkaar zo’n 75 euro.