Het hebben van een hond neemt een behoorlijke verantwoordelijkheid. Zowel in tijd als in geld. De kosten van de dierenarts zijn hier een belangrijk onderdeel van. Hierbij een aantal indicaties van operaties en consulten ongeveer kosten.

Aantal consulten per jaar

Niet elke hond is gelijk en daarom is het moeilijk te bepalen hoe vaak je naar de dierenarts zal moeten. Hou rekening met 2 tot 3x per jaar. Dit houdt in de jaarlijkse vaccinatie. Een gemiddelde consult kost al snel 50 euro. Oudere honden zullen vaker naar de dierenarts moeten, ook jonge jongen hebben vaker zorg nodig.

Operatie aan de heupen of elleboog

Helaas komt het regelmatig voor, honden die last hebben van hun heupen. Een operatie kost al snel meer dan 2000 euro.

Bij grotere honden komen behandelingen aan de ellebogen vaker voor. De kosten zijn als snel 800 euro.

Vreemd voorwerp gegeten

Jonge honden proberen alles te eten. Als je er een keer te laat bij bent kan dit tot gevolg hebben dat er een zware operatie nodig is. Hiervan kunnen de kosten tussen de 300 tot zelf 1500 euro oplopen.

Allergie en huidproblemen

Door een allergie kunnen honden huidproblemen krijgen. Vaak zijn dit ziekten die lastig te behandelen zijn. Er zijn meerdere consulten nodig en dit maakt het een dure behandeling, hou rekening met rond de 70 euro voor elk bezoek.

Een operatie aan de knieën

Knie uit de kom? Een veelvoorkomende aandoening bij jongere honden. De kosten kunnen wel tot de 500 euro zijn. Gescheurde kruisbanden, vaker bij grote en oudere honden, kan oplopen tot 600 euro.

Aanrijdingen en ander trauma

Ongeluk gebeurd? De kosten zijn vaak al vanaf 500 euro en kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Dan is een hondenverzekering wel zo fijn.

Behandeling van kanker

Vanaf een middelbare leeftijd is het goed mogelijk dat uw hond kanker krijgt. De behandeling hiervan komt vaak tussen de 500 en 1500 euro. Een bloedtransfusie is echter nog een stukje duurder, hou rekening met een extra 700 euro.

Conclusie

De kosten van de diverse behandelingen zijn behoorlijk. Voorkom vervelende situaties en moeilijke keuzes en zorg ervoor dat gedekt bent voor een eventuele behandeling. Ook voor uw situatie is een passende verzekering. Vergelijk de verschillende aanbieders en maak een goede keuze op basis van dekking en premie.