Voor veel hondenbezitters is het een lastige afweging. Wel of niet een verzekering voor je hond nemen. De kosten van een ingreep kunnen erg hoog oplopen maar wanneer je de premies bij elkaar op telt heb je ook een groot bedrag. 

Voor en nadelen van een hondenverzekering

Om tot een juiste keuze te komen moet je eerst kijken naar je persoonlijke situatie. Een hondenverzekering is niet verplicht dus de keuze ligt volledig bij het baasje. De kosten van medische ingrepen kunnen hoog oplopen en bedragen van een paar honderd euro zullen eerder de regel zijn dan een uitzondering. De verzekeraar heeft natuurlijk ook een commercieel oogpunt en zal altijd wat verdienen op jouw premie. Het is een potje doen en opzij zetten zal vaak goedkoper zijn. Maar wat als je potje nog niet vol genoeg is wanneer er wel een dure behandeling aan komt? Juist op die momenten komt de verzekering van je hond goed uit. Wanneer je zelf niet de financiële mogelijkheden hebt om dit op te vangen is een verzekering een goede keuze.

waarom een hondenverzekeringDoor nieuwe behandelingen is het steeds vaker mogelijk om een hond langer te laten leven. Deze behandelmogelijkheden zijn natuurlijk erg mooi maar zeker de nieuwe behandelingen kunnen erg duur zijn. Voor een overzicht over de dierenarts kosten kan je hier onze blog hierover lezen. Een andere afweging is wanneer je huisdier al wat ouder is. Een oudere hond een dure operatie laten ondergaan brengt risico’s met zich mee en de vraag of je dit nog wel moet doen wordt dan steeds groter. Je kunt er dus op een bepaald moment voor kiezen de hondenverzekering te stoppen en geen behandeling meer uit te voeren mocht er onverhoopt iets gebeuren.

Naast de overweging of je een verzekering moet nemen kun je ook nog bekijken welke verzekeraar bij jou past. Zo werken er een aantal met percentages of vaste bedragen. Ook de premies verschillen per aanbieder. Op onze vergelijken pagina zetten we de verschillende eigenschappen naast elkaar en kun je de aanbieders gemakkelijk met elkaar vergelijken.